Νέα

Οι τάσεις του e-commerce στην Ελλάδα

Η πρόσφατη έρευνα “Focus On Tech Life Tips” από την Focus Bari επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη μετάβασης όλων των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το πρώτο εξάμηνο του 2023, το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 15 έως 64 ετών που πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου έχει αυξηθεί στο 79%.

Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020 το εν λόγω ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, η δαπάνη των Ελλήνων καταναλωτών στις αγορές τους μέσω διαδικτύου συνεχίζει να αυξάνεται. Πιο συγκεκριμένα, το μέσο ποσό που δαπανούν σε αγορές διαδικτυακά τους τελευταίους 6 μήνες έφτασε τα 956 ευρώ. 

Αναφορικά με τις κατηγορίες προϊόντων που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, η πρώτη θέση ανήκει στις υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, η δεύτερη στις συνδρομές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, η τρίτη στα έπιπλα και τα είδη σπιτιού, η τέταρτη στα εισιτήρια πλοίων, τρένων και λεωφορείων, ενώ τα προϊόντα super market κλείνουν την πεντάδα με τις αυξημένες πωλήσεις τους.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι χρήσιμα καθώς μας δείχνουν πως το ηλεκτρονικό εμπόριο ισχυροποιείται όλο και περισσότερο. Οι καταναλωτές προτιμούν τις online αγορές καθώς κερδίζουν χρόνο ενώ μπορούν να κάνουν την αγορά οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε μέρος επιθυμούν!

Εσείς ακόμα δεν έχετε βάλει δυναμικά την επιχείρηση σας στη νέα ψηφιακή εποχή;

Αποκτήστε το δικό σας eshop και αξιοποιήστε τη δύναμη του διαδικτύου και των social media για την προβολή της επιχείρησης σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες!

Πηγη: www.focusbari.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *