Νέα

Sms Marketing: Αποδοτικό και Οικονομικό

Έχετε ακούσει για το sms marketing;

Θέλετε να επικοινωνήσετε με περισσότερους ανθρώπους χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα;

Το sms marketing αποτελεί ένα εργαλείο marketing με συνεχώς αυξανόμενη χρήση. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό καθώς είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τους πελάτες ή τους εν δυνάμει πελάτες μας. Παρά την εμφάνιση δημοφιλών εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το viber και το messenger, τα sms κρατάνε σταθερά την θέση τους ως ένας από τους πιο κοινούς και δημοφιλείς τρόπους επικοινωνίας.

  • Τα sms έχουν το τεράστιο ποσοστό του 98% open rate (ποσοστό ανάγνωσης).
  • Το 90% των μηνυμάτων sms διαβάζονται μέσα σε 3 λεπτά.
  • Το 75% των καταναλωτών δέχεται να λαμβάνει sms από brands (κατόπιν συγκατάθεσης).
  • Τα μηνύματα sms έχουν 209% υψηλότερο ποσοστό απόκρισης συγκριτικά με το τηλέφωνο, το email  ή το Facebook.
  • Οι καταναλωτές εξαργυρώνουν κουπόνια που έχουν παραδοθεί μέσω SMS 10 φορές περισσότερο από άλλα είδη κουπονιών.

Προσεγγίστε το μεγαλύτερο μέρος των πελατών σας

Τα sms αποτελούν ένα κανάλι επικοινωνίας ιδανικό για προώθηση προσφορών, ενημέρωση για νέα προϊόντα ή ακόμα και για να κάνετε γνωστή την επιχείρηση σας. Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο marketing για να αυξήσετε την φήμη και τις πωλήσεις σας

Τα sms δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αντιμετωπιστούν ως spam όπως συμβαίνει με τα emails. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ενώ δεν έχουν όλοι smartphone με πρόσβαση στο διαδίκτυο,  5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα SMS. 

Η αποστολή sms είναι μια άμεση μέθοδος marketing και ένας από τους λίγους τρόπους να φτάσετε καταναλωτές που δεν έχουν smartpones ή χρησιμοποιούν τεχνολογίες ad-blocking.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τα κινητά παντού μαζί τους και τείνουν να διαβάζουν σχεδόν κάθε sms που λαμβάνουν – σε αντίθεση με τα junk emais, το spam ή τις διαφημίσεις που μπορούν να αγνοηθούν. Αν μαζί με όλα αυτά λάβουμε υπόψιν μας και το ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε στοχευμένα sms ανάλογα με την σχέση που έχουμε με τους πελάτες μας, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ένα πολύ δυνατό εργαλείο marketing.

πηγή στατιστικών: https://techjury.net/stats-about/sms-marketing-statistics/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *