Νέα

Πώς μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω Facebook

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα online κατάστημα αλλά δεν έχετε ακόμα τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα Eshop, το Facebook αποτελεί έναν εύκολο και αποδοτικό τρόπο για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Πολλές ατομικές επιχειρήσεις (πχ με χειροποίητα προϊόντα, προϊόντα ομορφιάς, κλπ) δεν γνωρίζουν με ακρίβεια, λόγω κόστους, αν η λειτουργία ενός Eshop θα είχε θετικά αποτελέσματα στην αύξηση των πωλήσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να δοκιμάζεται για ένα χρονικό διάστημα μια πλατφόρμα (όπως πχ το Facebook Store) ώστε να βγουν συμπεράσματα για το αν υπάρχει η δυνατότητα για αύξηση των πωλήσεων.

Αυτός είναι ο λόγος που αρκετές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Facebook Store.

Κάποιες άλλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Facebook Store συμπληρωματικά με το Eshop για να πουλήσουν προϊόντα ή και υπηρεσίες και μέσω Facebook.

Facebook Store

Το Facebook Store είναι μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείτε να πουλήσετε προϊόντα σε ευρύ κοινό. Προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη Facebook Page καθώς το Facebook Store αποτελεί μέρος του.

Ίσως αναρωτιέστε αν αξίζει να δημιουργήσετε ένα online κατάστημα στο Facebook και έχετε στο μυαλό σας ότι οι online πωλήσεις γίνονται μόνο μέσα από ένα eshop. Το Facebook έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα! Αξίζει λοιπόν να δημιουργήσετε ένα  Facebook Store για να προσελκύσετε πελάτες. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό;

Υπάρχουν δύο τρόποι για πωλήσεις μέσω του Facebook Store:

1. Ο πιο απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την ίδια πλατφόρμα του Facebook για να δημιουργήσετε το Facebook Store. Προσθέτετε τα προϊόντα σας, καταγράφετε τιμές και επιπλέον πληροφορίες όπως νούμερα χρώματα κτλ και ορίζετε την μέθοδο πληρωμής.

2. Χρησιμοποιήστε ένα ecommerce online builder για να δημιουργήσετε ένα online store και έπειτα συνδέστε αυτόματα τα προϊόντα με τo Facebook Store. Αυτός ο τρόπος απαιτεί τεχνικές γνώσεις αλλά είναι εύκολη η μετέπειτα διαχείριση του.

Προτείνουμε την δεύτερη επιλογή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ecommerce online builder όπως το Shopify για να πουλήσετε μέσω του Facebook.

Αν είστε καινούργια ή μικρή επιχείριση που δεν μπορεί να επενδύσει ακόμα στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου eshop, αυτή ίσως είναι η καλύτερη λύση για εσάς. Χρησιμοποιώντας έναν ecommerce online builder δημιουργείτε πιο οικονομικά ένα online store το οποίο συνδέεται με το Facebook Store και απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα μιας online παρουσίας και της δημοφιλούς πλατφόρμας του Facebook . Επιπλέον η διαχείριση των προϊόντων και των αποθεμάτων τους γίνεται πολύ πιο εύκολα και πιο αποδοτικά.

Εάν δημιουργήσετε το Facebook Store σας, απευθείας μέσα από το Facebook θα συναντήσετε περιορισμούς για παράδειγμα μπορείτε να πουλήσετε μόνο φυσικά προϊόντα, παρέχει συγκεκριμένους τρόπους πληρωμής, η ποιότητα των φωτογραφιών είναι χαμηλή και ορισμένες επιλογές είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ.

Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε, το Facebook θα αυξήσει τις πωλήσεις σας αν απευθυνθείτε στο κατάλληλο κοινό. Η Web Progress είναι σε θέση να σας βοηθήσει να στήσετε το online κατάστημα σας και να το προωθήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άννα Μπάκουλη, Web Developer & Digital Marketing Specialist.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *