Νέα

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποδέχεστε πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας στο e-shop σας

Αν διαθέτετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), μέσω του οποίου πουλάτε προϊόντα ή υπηρεσίες, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να αποδέχεστε πληρωμές από τους πελάτες.

Πλέον ένας βασικός τρόπος στη λήψη πληρωμών θεωρείται η χρήση/αποδοχή πιστωτικής κάρτας.

Μέχρι πρότινος τα περισσότερα e-shop στην ουσία δε λειτουργούσαν σαν ηλεκτρονικά καταστήματα.

Δέχονταν παραγγελίες μέσω mail ή ακόμα και μέσω μηνυμάτων για παράδειγμα στο Facebook.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν οι πιο κάτω τρόποι πληρωμής:

  1. Web Banking, τραπεζική μεταφορά, χωρίς χρέωση και κρατήσεις από την τράπεζα.
  2. Paypal ή συναφείς υπηρεσίες (πχ Viva Paypments, authorize.net, braintreepayments.com,  κλπ) οι οποίες όμως έχουν αρκετά υψηλές χρεώσεις ανά συναλλαγή (από 2% έως πολλές φορές μέχρι και 5%)
  3.  Χρήση πιστωτικής κάρτας μέσα από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Στην περίπτωση αυτή οι χρεώσεις είναι πιο χαμηλές, γύρω στο 1% ανά συναλλαγή και εξαρτώνται από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε και από τον μηνιαίο τζίρο που έχει η επιχείρησή σας.

Ο πρώτος τρόπος (απλή τραπεζική μεταφορά) είναι πιο κερδοφόρος για την επιχείρησή σας.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους ο τρίτος τρόπος (χρήση πιστωτικής κάρτας) προτιμάται πλέον από πάρα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και από πελάτες/χρήστες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Σας παρουσιάζουμε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να δίνετε την δυνατότητα στον πελάτη σας να πληρώνει μέσω πιστωτικής κάρτας και μάλιστα απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα σας, χωρίς την “παρεμβολή” τρίτων (πχ Viva Payments, Paypal, κλπ).

α. Η συναλλαγή γίνεται στο περιβάλλον του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ο πελάτης δεν φεύγει από αυτό και δεν τον χάνετε μετά την αγορά.

β. Η συναλλαγή είναι ασφαλής καθώς η εισαγωγή των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας γίνεται στο περιβάλλον της τράπεζας. Μετά το τέλος της συναλλαγής, ο πελάτης ανακατευθύνεται στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

γ. Η αποδοχή πιστωτικών καρτών είναι “must”. Απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχείρηση που θέλει να θεωρείται σύγχρονη, για κάθε επαγγελματία που θέλει να ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τάσεις στο e-commerce.

δ. Η ελληνική νομοθεσία ευνοεί τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αποδοχή πληρωμών. Η στροφή προς το “πλαστικό χρήμα” και προς τις πιστωτικές κάρτες έχει αυξήσει τη χρήση τους όχι μόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και στις αγορές στο φυσικό κατάστημα.

ε. Η έλλειψη χρόνου από τον πελάτη τον κάνει να επιλέξει πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας αρκεί να του παρέχετε μια αξιόπιστη και ασφαλή ιστοσελίδα. Είναι ο πιο σύντομος τρόπος πληρωμής υπηρεσιών.

Για την σύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με σύστημα πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας θα πρέπει:

α. Να πάρετε προσφορές από τις τράπεζες που συνεργάζεστε για το e-commerce / e-pos και να διαλέξετε την πιο συμφέρουσα από αυτές.

β. Να αναθέσετε σε κάποιον web developer να εγκαταστήσει τον απαραίτητο κώδικα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να έρθει σε επαφές/επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα της τράπεζας κάνοντας τις απαραίτητες δοκιμές.

Στην περίπτωση που θέλετε να συνδέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με σύστημα αποδοχής πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας, δεν έχετε παρά να μας στείλετε e-mail στο info@webprogress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *