Νέα

Γιατί η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι mobile friendly;

Το Responsive Web Design είναι η νέα τάση στον χώρο της κατασκευής και ανανέωσης ιστοσελίδων. Αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την κατασκευή μιας νέας ιστοσελίδας και βασικό λόγο για τον οποίο ανακατασκευάζονται και ανανεώνονται οι ήδη υπάρχουσες.

Μια ιστοσελίδα η οποία είναι κατασκευασμένη με βάση τις αρχές του Responsive Web Design σημαίνει ότι όλα της τα στοιχεία αναπροσαρμόζοναι αυτόματα στην οθόνη του χρήστη, ανεξαρτήτως μεγέθους της οθόνης που χρησιμοποιεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είτε χρησιμοποιεί κάποιος pc, είτε χρησιμοποιεί tablet (σε κατακόρυφη ή οριζόντια προβολή), είτε χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο (σε κατακόρυφη ή οριζόντια μορφή) , η ιστοσελίδα που επισκέπτεται αναπροσαρμόζει όλα της τα στοιχεία αυτόματα στην οθόνη του χρήστη, χωρίς να χάνονται πληροφορίες και χωρίς κομμάτια της ιστοσελίδας να βγαίνουν εκτός της οθόνης.

Η άνετη πλοήγηση σε όλα τα στοιχεία της ιστοσελίδας έχει ως αποτέλεσμα μία 100% full responsive ιστοσελίδα, ή αλλιώς μια mobile friendly ιστοσελίδα (στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πράγμα).

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που μία ιστοσελίδα πρέπει να είναι mobile friendly:

Οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν τις mobile friendly ιστοσελίδες

Δεν είναι μύθος. Είναι πραγματικότητα. Όλες οι μεγάλες και γνωστές μηχανές αναζήτησης έχουν βγάλει σαφείς οδηγίες προς τους κατασκευαστές ιστοσελίδων, ότι ιστοσελίδες που είναι κατασκευασμένες με βάση τις αρχές του Responsive Web Design θα κατατάσσονται σε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης σε σχέση με ιστοσελίδες που δεν παρέχουν άνετη πλοήγηση σε συσκευές tablet και κινητά τηλέφωνα.

Ειδικά η Google είναι σαφής και απόλυτη. Με συνεχείς ανακοινώσεις της, προτρέπει τους κατασκευαστές να φτιάχνουν mobile friendly ιστοσελίδες.

Δείτε χαρακτηριστικά τις πιο κάτω ανακοινώσεις / guidelines

Make sure your site’s ready for mobile-friendly Google search results

Why make a website mobile-friendly?

Οι χρήστες αγαπούν τις mobile friendly ιστοσελίδες

Σε όλο τον κόσμο αυξάνεται ραγδαία το ποσοστό των χρηστών internet που σερφάρουν μέσω κινητού τηλεφώνου.

Υπολογίζεται πως περίπου το 50% του παγκόσμιου web traffic προέρχεται από smartphones.

Σε σύνολο 3,7 δις χρηστών του διαδικτύου, τουλάχιστον 2,5 δις χρήστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μέσω smartphone.

Η συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας, η ορμητική εισβολή των νέων τεχνολογιών στο εμπόριο και στην οικονομία, αλλά και οι ρυθμοί ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, έχουν ως αποτέλεσμα ο μέσος χρήστης να αναζητά πληροφορίες μέσω smartphones για την δουλειά του, την διασκέδασή του και για τις διακοπές του.

Η πλοήγηση μέσω smartphone είναι άνετη, δεν κουράζει τον χρήστη, προβάλει όλο το περιεχόμενο και δεν απαιτεί μεγέθυνση της οθόνης.

Γιαυτό και την αγαπούν οι χρήστες.

Η πλοήγηση σε μια responsive – mobile friendly ιστοσελίδα κάνει τον χρήστη να την επισκεφτεί ξανά, πολύ πιο εύκολα από το να επισκεφτεί ξανά μια άλλη ιστοσελίδα που τον ταλαιπώρησε.

Οικονομικές συναλλαγές, online αγορές και κρατήσεις θέσεων σε μέσα μεταφοράς, ξενοδοχεία και χώρους ψυχαγωγίας αποτελούν πεδία στα οποία η χρήση κινητού τηλεφώνου από πλευράς του χρήστη κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο.

Για όλους αυτούς τους λόγους η μετατροπή μιας ιστοσελίδας σε mobile friendly είναι πλέον απαραίτητη.

Για να τσεκάρετε αν η ιστοσελίδα σας είναι mobile friendly μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα το ami.responsivedesign.is

Στην Web Progress όταν αναλαμβάνουμε την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, βασικό και απαραίτητο στοιχείο είναι να κατασκευαστεί με βάση τις αρχές του Responsive Web Design.

Αναλαμβάνουμε επίσης την ανακατασκευή μιας ήδη υπάρχουσας ιστοσελίδας και την μετατροπή της σε mobile friendly.

Μπορείτε να τσεκάρετε το portfolio μας, θα δείτε ότι οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε ικανοποιούν τις αρχές του Responsive Web Design.

Προσοχή. Δεν αρκεί τα περισσότερα στοιχεία της ιστοσελίδας να είναι mobile friendly και κάποια να μην είναι. Κάποιοι χρήστες και κατασκευαστές θεωρούν λανθασμένα ότι αν μια σελίδα είναι κατά 90% mobile friendly τότε η ιστοσελίδα θεωρείται responsive.

Η σωστά σχεδιασμένη mobile friendly ιστοσελίδα είναι 100% full responsive.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *