Νέα

Google: Not secure όσα site δεν είναι https

Όσοι και όσες επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, ίσως έχετε παρατηρήσει στην γραμμή διεύθυνσης το πράσινο λουκετάκι και την ένδειξη Ασφαλής Σύνδεση.

Η Google εδώ και αρκετό καιρό έχει επισημάνει ότι είναι καλό μια ιστοσελίδα να περιέχει SSL πιστοποιητικό. Πέρυσι, άρχισε να επισημαίνει σαν not secure ιστοσελίδες οι οποίες περιείχαν φόρμες επικοινωνίας, φόρμες εγγραφής σε newsletter και συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.

Η Google πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και με ανακοίνωσή της, λίγες μέρες πριν, δηλώνει ότι από τον Ιούλιο του 2018 (με αφορμή την αναμενόμενη έκδοση Chrome 68) θα χαρακτηρίζονται ως not secure ιστοσελίδες όλες οι ιστοσελίδες που δεν περιέχουν SSL πιστοποιητικό (δηλαδή όλες οι ιστοσελίδες που είναι http και όχι https) και η Google όπως είναι γνωστό είναι πολύ αυστηρή στις επισημάνσεις της.

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει ότι οι developers θα πρέπει να μετατρέψουν τις ιστοσελίδες σε https και να κάνουν το web ασφαλέστερο για όλους.

Παρόμοια προειδοποίηση υπάρχει ούτως ή άλλως στον Firefox αλλά και στον Opera.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι http και όχι https θα πρέπει άμεσα να αποκτήσετε ένα SSL Πιστοποιητικό.

  • Η Google με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ειδικά από τον Ιούλιο του 2018 και μετά, “θα δείχνει κίτρινη κάρτα” σε ιστοσελίδες χωρίς SSL Πιστοποιητικό. Ξεχάστε το SEO, ξεχάστε την καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης αν η ιστοσελίδα σας παραμείνει http.
  • Αξιοπιστία ή αλλιώς loyalty. Το https είναι πλέον must και αυτό πρέπει να το σεβαστείτε. Όσο περνάει ο καιρός μια ιστοσελίδα http θα ολοένα και πιο πολύ αναξιόπιστη.
  • Οι ασφαλείς συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών απαιτούν την ύπαρξη SSL Πιστοποιητικού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας συνιστούμε άμεσα, να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας από http σε https.

Εμείς, στην Web Progress, αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση SSL Πιστοποιητικού στην ιστοσελίδα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@webprogress.gr ώστε να σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες.

Συμπληρώστε το e-mail σας ώστε να λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο νέα από την Web Progress σχετικά με το πρόγραμμα των σεμιναρίων αλλά και τις αναρτήσεις από το blog μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *