Νέα

4+1 λόγοι που η Google My Business είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση

Σήμερα, κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθος της, διεκδικεί μια θέση στο ψηφιακό χάρτη όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που μπορούν συμβάλλουν στην αύξηση της δημοφιλίας της. Η υπηρεσία Google Μy Βusiness (GMB) είναι ένα από τα εργαλεία που κάθε επιχείρηση χρειάζεται να αξιοποιήσει για 4+1 βασικούς λόγους.

Τι είναι η Google My Business;

Η Google My Business είναι μία δωρεάν υπηρεσία της Google, η οποία δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εμφανίζονται στα αποτελέσματα και στους χάρτες της Google. Δημιουργώντας έναν  λογαριασμό στη Google My Business μπορείτε να καταχωρήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας σας, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που παρέχετε και φωτογραφικό υλικό ή υλικό βίντεο. 

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους πελάτες σας να σας αφήσουν ένα θετικό review, κάτι το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εύρεση νέων πελατών.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να έχει η επιχείρηση μου Google My Business;

Η Google My Business είναι σημαντική καθώς τις περισσότερες φορές είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο πελάτης όταν αναζητά την επιχείρηση σας. Χρειάζεται να δώσετε την πρέπουσα βαρύτητα στην συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργώντας ή βελτιστοποιώντας την Google My Business καταχώρηση της επιχείρησης σας

  1. Ένας ολοκληρωμένος λογαριασμός Google My Business βελτιώνει το local SEO της επιχείρησης σας.
  2. Η Google My Business παρέχει απευθείας τις βασικές πληροφορίες για την επιχείρηση σας, σε όσους σας αναζητούν στοχευμένα ή σε εκείνους που αναζητούν τις υπηρεσίες/ προϊόντα σας στην ευρύτερη, γεωγραφικά, περιοχή της έδρας σας.
  3. Η Google My Business σχετίζεται άμεσα με τους χάρτες της Google, καθιστώντας την επιχείρηση σας πολύ εύκολα ορατή στα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα mobile maps αλλά και απευθείας μέσω εφαρμογών. 
  4. Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να σας στείλουν απευθείας μήνυμα ή να σας καλέσουν τηλεφωνικά μέσω της Google My Business. Πρόσφατη έρευνα της Google κατέδειξε πως το 60% των χρηστών smartphone επικοινωνούν με την επιχείρηση τηλεφωνικά μέσω της υπηρεσίας αυτής.
  5. Οι αξιολογήσεις (reviews) της επιχείρησης σας εμφανίζονται κάτω από τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει στην Google My Business, ενισχύοντας τόσο την αξιοπιστία σας όσο και τις πρώτες εντυπώσεις των εν δυνάμει πελατών σας.

Από την στιγμή που η Google είναι η πρώτη επιλογή αναζήτησης και άντλησης πληροφοριών για τους πελάτες σας, η επιχείρηση σας χρειάζεται όχι μόνο να έχει λογαριασμό στη Google My Business αλλά να ανανεώνεται με την εκ νέου ανάρτηση φωτογραφικού υλικού, εισαγωγή νέων προϊόντων και φυσικά την ενθάρρυνση των πελατών σας να σας αξιολογήσουν στην πλατφόρμα της Google. 

Ξεκινήστε άμεσα την χρήση της υπηρεσίας Google My Business, αξιοποιώντας όλες τις λειτουργίες που παρέχει και εκσυγχρονίστε  την επιχείρηση σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε προσφορά για δημιουργία καταχώρησης επιχείρησης στην υπηρεσία Google My Business.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *