Νέα

7 εργαλεία για το Facebook Marketing που θα απογειώσουν την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής σας

Για το Facebook δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Με 1,6 δις ενεργούς χρήστες στον κόσμο, οποιαδήποτε σοβαρή επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει σελίδα στο Facebook.

Στην εποχή της διόγκωσης του διαδικτύου πολλά έχουν αλλάξει. Ο τρόπος διαφήμισης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών δεν είναι ίδιος με τον παλιό κλασσικό τρόπο.

Τα Social Media, αποτελούν πλέον βασικό εργαλείο Marketing. Ειδικά για το Facebook υπάρχουν δεκάδες εργαλεία τα οποία σας βοηθούν να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας.

Σας παρουσιάζουμε 7 από αυτά παρακάτω.

Agora Pulse

Πρόκειται για μια πλατφόρμα διαχείρισης social media εργαλείων, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Linkedin, το Youtube.

Παρέχει τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Παρακολούθηση inbox
  • Αναλυτικά reports για κάθε εργαλείο Social Media συλλέγοντας στοιχεία από το περιεχόμενο και παρέχοντάς σας πλήρη στοιχεία με ημερήσιες αναφορές, τα οποία μπορούν εύκολα να εξαχθούν σε αρχείο PowerPoint.
  • Πλήρη στοιχεία σχετικά με τους followers.
  • Λήψη ειδοποιήσεων (notifications) για κάθε ενέργεια σε κάθε εργαλείο.
  • Σύστημα παρακολούθησης (tracking system) για κάθε share και mention στο Facebook.
  • Εργαλεία μόνο για το Facebook, όπως εφαρμογές κουίζ και εφαρμογές για την διενέργεια διαγωνισμών, κληρώσεων, ψηφοφοριών και χρήσης κουπονιών.

Το βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι η διαχείριση όλων των Social Media λογαριασμών μέσα από ένα ενιαίο Dashboard.

Στο dashboard αυτό, μπορείτε να συνδέσετε είτε σελίδες (του facebook, και του linkedin) είτε προφίλ.

Είναι γεγονός πως την συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιούν μεγαλύτερες από τις πιο γνωστές εταιρείες που δίνουν βάρος στο Web Marketing.

Hootsuite

To Hootsuite είναι άλλη μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου μέσα από ένα ενιαίο dashboard.

Σε ότι αφορά το Facebook, προσφέρει αλληλεπίδραση με followers, δυνατότητες δημοσίευσης νέου περιεχομένου, αναλυτικά reports σχετικά με τις σελίδες που διαχειριζόμαστε στο Facebook και δυνατότητες διαφήμισης στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικές από τις δυνατότητές του είναι οι παρακάτω:

Ανταποκρίνεται γρήγορα στις αλληλεπιδράσεις από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου παρέχοντας την δυνατότητα προγραμματισμένων και αυτοματοποιημένων απαντήσεων

Κάνει χρήση φίλτρων για ομαδοποίηση χρηστών από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή χρηστών που χρησιμοποιούν συγκεκριμένη γλώσσα.

Σας βοηθάει να δημιουργήσετε στοχευμένο περιεχόμενο.

Δίνει αναλυτικά reports τα οποία μπορούν αυτόματα να διαμοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας.

Σας παρέχει πληροφορίες για το πότε είναι η καλύτερη ώρα δημοσίευσης περιεχομένου βασιζόμενο σε πληροφορίες από αναρτήσεις του παρελθόντος.

Παρέχει υποστήριξη για διαφημίσεις στο Facebook.

Buffer

Πρόκειται για πλατφόρμα η οποία επίσης διαχειρίζεται ενιαία όλες σας τις σελίδες.

Σίγουρα δεν διαθέτει το εύρος λειτουργιών του Agora Pulse και το Hootsuite, πρόκειται ωστόσο για εργαλείο ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις οι οποίες θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το Facebook με επαγγελματικό τρόπο.

Μερικές από τις δυνατότητες που παρέχει είναι οι εξής:

Δημοσίευση και προγραμματισμός δημοσίευσης περιεχομένου.

Περιλαμβάνει επεξεργαστή γραφικών που θα κάνει τις εικόνες σας να ξεχωρίζουν χωρίς να απαιτούνται άλλα προγράμματα (πχ Photoshop, κλπ)

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με την ίδια άνεση είτε από υπολογιστή, είτε από κινητό τηλέφωνο ή tablet.

Κόστος: Δωρεάν, με premium plans με επιπλέον δυνατότητες.

Post Planner

Πλατφόρμα που θα σας βοηθήσει να δημοσιεύσετε το πιο ελκυστικό αλληλεπιδραστικό περιεχόμενο την πιο κατάλληλη στιγμή πετυχαίνοντας τον μέγιστο αριθμό χρηστών και φίλων της σελίδας σας που θα δουν το περιεχόμενο αυτό στο Facebook.

Εστιάζει στην μέγιστη δυνατή αλληλεπίδραση με τους χρήστες (engagement) η οποία σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή αποτελεί εξαιρετική λύση για μικρού μεγέθους επιχειρήσεις.

Παρέχει την δυνατότητα αυτόματης αναδημοσίευσης δημοφιλούς περιεχομένου προκειμένου να το δουν ολοένα και περισσότεροι χρήστες.

Κόστος: Από 9$ τον μήνα

LikeAlyzer

To LikeAlyzer σας βοηθάει να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες της σελίδας σας στο Facebook.

Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε, να συγκρίνετε και να εξερευνείτε όλες τις δυνατότητες που έχει η σελίδα σας. αξιολογώντας την δραστηριότητά σας, με στόχο την διασφάλιση μιας επιτυχημένης παρουσίας σας στο Facebook.

Πρόκειται για ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες αλλά και συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα ζητήματα στο Facebook.

Κόστος: Δωρεάν

Socialbakers

H Socialbakers Analytics είναι μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες αναλύσεων και reports σχετικά με δραστηριότητές στα Social Media μεταξύ των οποίων και το Facebook.

Με την χρήση αυτής της πλατφόρμας μπορείτε να παρακολουθείτε την δραστηριότητα των ανταγωνιστών σας αλλά και να παίρνετε πληροφορίες σχετικά με τις γενικότερες τάσεις στον τομέα που σας απασχολεί.

Κάποιες από τις δυνατότητες που σας παρέχει είναι οι εξής:

Δυνατότητα σύγκρισης του περιεχομένου σας με το περιεχόμενο των ανταγωνιστών σας.

Δυνατότητα σύγκρισης ανάμεσα σε οργανικό περιεχόμενο (organic posts) και σε διαφημιζόμενες αναρτήσεις (boosted posts) κάτι το οποίο βοηθάει στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σας δίνει αναλυτικά reports για τις καμπάνιες σας στο Facebook.

Η βασική υπηρεσία είναι ότι σας βοηθάει να συμπεράνετε αν πρέπει να κάνετε boost ένα post της σελίδας σας.

Google Analytics

Πολλοί το έχουν ακούσει, αλλά λίγοι το χρησιμοποιούν. Και ακόμα λιγότεροι το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με το Facebook.

Με το Google Analytics μπορείτε να δείτε ποια links έφεραν χρήστες του Facebook στην ιστοσελίδα σας και τι έκαναν μόλις έφτασαν σε αυτήν.

Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο μέτρησης της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας της ιστοσελίδας σας με την σελίδα σας στο Facebook.

Κόστος: Δωρεάν

Ποιο από τα παραπάνω εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Σίγουρα παίζει ρόλο το κόστος. Από την άλλη όμως μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε έστω και με κόστος ένα εργαλείο το οποίο θα απογειώσει το Marketing της επιχείρησής σας.

Σε κάθε περίπτωση τα Social Media πρέπει να αποτελέσουν ένα από τα βασικότερα συστατικά της παρουσίας σας στο διαδίκτυο αναβαθμίζοντας την παρουσία σας εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *