Νέα

Το λιανικό εμπόριο αλλάζει σελίδα! Η επιχείρησή σας;

Οι ραγδαίες αλλαγές στις συνήθειες, στις προτεραιότητες και τις συμπεριφορές των καταναλωτών είναι μια πραγματικότητα που ωθεί τις επιχειρήσεις να φανούν ευέλικτες και να  προσαρμοστούν γρήγορα στις αλλαγές αυτές αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Η εμφάνιση της πανδημίας οδήγησε μία στις δέκα επιχειρήσεις να αποκτήσει δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα ως διέξοδο για τη συνέχιση της εμπορικής δραστηριότητας. To lockdown έπληξε πρώτα και κύρια τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου, ως εκ τούτου, το λιανικό εμπόριο βρέθηκε πρώτο αντιμέτωπο με την ανάγκη προσαρμογής στο νέα ψηφιακό κόσμο λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι επιχειρήσεις προσδίδουν πλέον υψηλή αξία στην ανάγκη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού σε ποσοστό της τάξης του 27% ενώ το 43% αυτών βρίσκουν ακόμα την εν λόγω ανάγκη μέτρια ή μικρή.

Ωστόσο, 3 στις 4 επιχειρήσεις που κινήθηκαν με ταχύτητα και απέκτησαν μέσα στη κρίση e-shop ή είχαν ήδη από πριν, είδαν την online επισκεψιμότητά τους και τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά πολύ σε σχέση με το 2019 στο κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Παρεμφερείς επίσημες έρευνες έχουν δείξει, πως σε ορίζοντα δεκαετίας (2030) η επόμενη γενιά θα πρωτοστατεί στο σύνολο του αγοραστικού κοινού αλλάζοντας τις αγοραστικές προτιμήσεις και τα εργαλεία προσέγγισης καθώς το 65% των δυνητικών καταναλωτών θα αξιοποιεί πλήρως τη τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα των αγορών του.

Η πραγματικότητα οδηγεί σε αλλαγή σελίδας το χώρο του εμπορίου και η νέα εποχή που γεννιέται φέρνει νέες δυνατότητες που περνούν μέσα από την ενσωμάτωση της ψηφιακής κουλτούρας για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Κάντε την επιχείρηση σας μέρος της νέας ψηφιακής εποχής, κατασκευάστε το δικό σας e- shop  και αυξήστε τις πωλήσεις και το πελατολόγιο σας σε όλη την Ελλάδα!

Το νέο ΕΣΠΑ που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις λιανιεμπορίου (ΚΑΔ 47) να δημιουργήσουνε eshop με 100% επιδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σοφία Γκοτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *