Νέα

Χτίστε το brand της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας σκίτσα (cartoons)

To Digital Marketing αλλάζει διαρκώς και δεν πρέπει να μένετε πίσω από τις εξελίξεις.

Μια νέα τάση στο χώρο του Digital Marketing είναι η χρήση σκίτσων (cartoons) με στόχο την ενίσχυση του brand της επιχείρησής σας.

Τα σκίτσα / χαρακτήρες cartoons χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό ολοένα και περισσότερο ως εργαλεία που έχουν σαν στόχο να προσελκύσουν νέο κοινό κάνοντας ένα brand πιο ελκυστικό.

Βασικό στοιχείο των χαρακτήρων cartoons είναι ότι κερδίζουν την προσοχή των εν δυνάμει πελατών σας.

Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το ενδιαφέρον σε κάποιους ήδη υπάρχοντες (παλιούς) πελάτες.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν από το πρώτο κιόλας βήμα. Αδυνατούν δηλαδή να τραβήξουν την προσοχή των πελατών τους.

Η χρήση της διαδικτυακής διαφήμισης (digital marketing) και η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια (κακή) διαφήμιση μέσω Facebook ή Google Ads έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε μπροστά μας εκατοντάδες διαφημίσεις κάθε μέρα στο διαδίκτυο, ελάχιστες είναι όμως αυτές που τραβάνε την προσοχή μας.

Η προσοχή είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να σας δώσει το κοινό. Και ο χειρότερος εχθρός είναι … η διάρκεια της προσοχής. Πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε την προσοχή σας σε ένα brand; Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μια διαφήμιση, σε ένα email, σε μια ιστοσελίδα, και αν δεν υπάρχει τίποτα εκεί για να κρατήσει την προσοχή σας αμέσως θα κάνετε πίσω. Έτσι λειτουργεί ο σύγχρονος καταναλωτής.

Τα σκίτσα στο marketing συχνά χρησιμοποιούνται για να κερδίσουν την προσοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η μεγάλη ποσότητα των διαφημίσεων και βασικά η μεγάλη ποσότητα των κακών  μη αποτελεσματικών διαφημίσεων έχει κουράσει τον καταναλωτή/πελάτη ο οποίος θεωρεί “spam” τη συντριπτική πλειοψηφία των διαφημίσεων. Χρειάζεστε λοιπόν, ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο marketing.

Να θυμόσαστε ότι: Ο στόχος σας είναι να κερδίσετε και να κρατήσετε την προσοχή του κοινού!

Γιατί τα σκίτσα στο μάρκετινγκ έχουν επιτυχία;

Πολλοί επιστήμονες από τον χώρο του marketing υποστηρίζουν ότι οι χρήστες αγοράζουν μόνο αν καταλαβαίνουν … γρήγορα. Τα σκίτσα μπορούν να κάνουν ακόμη και το πιο περίπλοκο προϊόν, υπηρεσία ή περιεχόμενο να μοιάζει εύκολο και απλό στην κατανόηση.

Έτσι, τα σκίτσα στο marketing έχουν τη δύναμη να καταστήσουν την ιδέα σας απλούστερη στην κατανόηση, επειδή απεικονίζουν το περιεχόμενο με τρόπο διασκεδαστικό και ελκυστικό.

Μια έρευνα της 3Μ Corporation διαπίστωσε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται οπτικό περιεχόμενο 60.000 φορές πιο γρήγορα από το απλό κείμενο. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Αλλά γιατί να επιλέγουμε σκίτσα σε σχέση με άλλους τύπους γραφικών;

Τα σκίτσα είναι πολύ πιθανό να αντιπροσωπεύουν τη ζωή των ανθρώπων. Κάνουν εξαιρετικά εύκολο για τον θεατή να νιώσει ότι βρίσκεται στην θέση του χαρακτήρα του κινούμενου σχεδίου, ειδικά αν φαίνεται πως βιώνουν τα ίδια προβλήματα στην πραγματική ζωή.

Με αυτό τον τρόπο τα σκίτσα συνδέονται πιο εύκολα με τους ανθρώπους. Χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιμετώπιση ακόμη και ευαίσθητων θεμάτων παρουσιάζοντας μια σκληρή πραγματικότητα με πιο “χαλαρό” τρόπο.

Έτσι, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται συναισθηματικά κοντά στον χαρακτήρα, γίνονται ανοιχτοί στο να σας ακούσουν. Με αυτό τον τρόπο, έχετε αυξήσει το ενδιαφέρον τους και έχετε αποκτήσει μια δίαυλο επικοινωνίας.

Τα σκίτσα είναι πιο ελκυστικά από τους πραγματικούς ανθρώπους.

Σχεδόν όλοι θα αισθανθούν στοργή για ένα χαριτωμένο σκίτσο.

Τα σκίτσα προκαλούν υποσυνείδητη νοσταλγία για τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια. Το γεγονός αυτό και μόνο θέτει αυτόματα το πρόσωπο σε μια κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε άνετα.

Φέρνει στη μνήμη μας ευχάριστες αναμνήσεις και αισθανόμαστε πιο οικεία με την υπηρεσία αυτή.

Επιπλέον, τα σκίτσα είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να εκφράσουμε συναισθήματα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα stickers/ emoticons των κοινωνικών μέσων έγιναν τόσο δημοφιλή; Οι άνθρωποι έλκονται φυσικά από οτιδήποτε είναι διασκεδαστικό και απαιτεί λίγη προσπάθεια.

Είναι πολύ πιο εύκολο να εκφράσετε τα συναισθήματά σας μέσω ενός αυτοκόλλητου, από το να περιγράψετε το ίδιο ακριβώς νόημα με λέξεις. Αντίστοιχα, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιληφθείτε ένα τέτοιο συναίσθημα μέσα από ένα cartoon. Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας (οπτική επικοινωνία) χρησιμοποιείται πάρα πολύ από μεγάλα brands στο σύγχρονο marketing. (Ad Espresso, Social Media Examiner, Mitsubishi).

Πού βοηθάνε τα σκίτσα ακόμα και τα πιο “σοβαρά” brands;

Πολλά brands, ειδικά τα B2B, ανησυχούν ότι η παρουσία ενός χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων δίπλα στο όνομα της μάρκας τους θα κάνει τους ανθρώπους να μην τους παίρνουν σοβαρά. Είτε μιλάμε για μια επιχείρηση B2C είτε για B2B, η παρουσία ενός προσεκτικά επιλεγμένου χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που στοχεύει στο σωστό κοινό θα φέρει μια συνεχή ροή από οφέλη και δεν θα βλάψει τη φήμη ενός “σοβαρού” brand.

1. Τα σκίτσα κάνουν το εμπορικό σήμα αναγνωρίσιμο.

Σύμφωνα με τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, οι χρήστες μπορούν να ανακαλέσουν  65% οπτικές πληροφορίες έως τρεις ημέρες αργότερα, σε σύγκριση με το 10% των ίδιων πληροφοριών σε μορφή κειμένου. Επομένως οι καταναλωτές θα θυμούνται καλύτερα το εμπορικό σήμα σας αν έχετε σκίτσο που συνοδεύει τις δραστηριότητες σας στον τομέα του marketing.

2. Τα σκίτσα κάνουν το brand σας πιο ανθρώπινο.

Ένα χαριτωμένο cartoon δίπλα στο brand σας, σας  κάνει να φαίνεστε πιο ανθρώπινοι και ρεαλιστές και σας βοηθά να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των εν δυνάμει πελατών σας. Με αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία με τους δυνητικούς πελάτες σας βελτιώνεται κατακόρυφα.

3. Τα σκίτσα μετατρέπουν κάτι κουραστικό και ανιαρό σε ενδιαφέρον.

Οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων προκαλούν ευχάριστες εικόνες στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Ένα απλό κείμενο είναι πιο δύσκολο να διαβαστεί και συνήθως, δεν κρατάει την προσοχή μας για πολύ. Οι κινούμενες εικόνες, από την άλλη πλευρά, κερδίζουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Θυμηθείτε: Οι άνθρωποι που δείχνουν ενδιαφέρον στην συνέχεια είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς!

4. Τα σκίτσα μπορούν να ταιριάξουν οπουδήποτε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκίτσα σε  βίντεο, σε παρουσιάσεις της εταιρείας, σε άρθρα blog, στις διαφημίσεις, στα Social Media, κλπ. Τα σκίτσα είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα marketing και να ενισχύουν την αποτελεσματικότητά του.

5. Οι χρήστες μοιράζονται πιο εύκολα περιεχόμενο που περιέχει σκίτσα.

Δεδομένου ότι τα σκίτσα συνδέονται πιο εύκολα με τους ανθρώπους και είναι ευχάριστα, προκαλούν συναισθήματα που οι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν με άλλους. Έτσι όταν ένα κείμενο ή ένα βίντεο περιέχει χαρακτήρες cartoon είναι πιο πιθανό να γίνει “share” από τους χρήστες.

Τα σκίτσα στο μάρκετινγκ ενισχύουν την επιχείρησή σας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω τα σκίτσα πυροδοτούν συναισθήματα και το συναίσθημα οδηγεί σε δράση.

Ας συνοψίσουμε πώς τα σκίτσα ενισχύουν την επιχείρησή σας:

Τα σκίτσα σάς βοηθούν να προσελκύσετε την προσοχή περισσότερων ανθρώπων.

Συνδέονται με αυτούς τους ανθρώπους και τους καθιστούν πιο διατεθειμένους να ακούσουν όσα έχετε να πείτε.

Εάν η προσφορά σας λύνει πραγματικά το πρόβλημά τους, θα αγοράσουν από εσάς.

Ωραία όλα αυτά. Πώς θα δημιουργήσετε τα cartoons / σκίτσα για την επιχείρησή σας;

Δεν είστε γραφίστες. Πολύ δε περισσότερο, δεν είστε σκιτσογράφοι.

Μπορείτε λοιπόν, να απευθυνθείτε στους ειδικούς της CartoonBee. Πρόκειται για μια κυψέλη σκιτσογραφικής δημιουργίας η οποία αποτελείται από 17 Έλληνες σκιτσογράφους.

Η CartoonBee μπορεί να αναλάβει τη δημιουργία σκίτσων για εσάς και για τους φίλους σας, για ένα γάμο ή για μια γιορτή, κυρίως όμως μπορεί να αναλάβει τη δημιουργία σκίτσων (κινουμένων σχεδίων) με στόχο την ισχυροποίηση του εταιρικού σας brand.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *