Νέα

8 ιδέες για E-shop που δεν είχες φανταστεί

Σε αυτή την αμιγώς ψηφιακή εποχή που διανύουμε, ορισμένοι θεωρούν ότι το επάγγελμα τους είναι τέτοιο που δεν τους επιτρέπει να εκμεταλλευτούν την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αλήθεια είναι όμως πως αρκετές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και να κάνουν πωλήσεις μέσα από ένα e-shop. Επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δεν είχαν φανταστεί μέχρι τώρα, ότι μπορεί η επιχείρησή τους να λειτουργήσει αλλά και να επεκταθεί μέσω της λειτουργίας ενός e-shop. 

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτήσει 100% τη δημιουργία e-shop, πρέπει να σας κάνει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά, αν μπορεί η επιχείρησή σας να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Ας δούμε κάποιες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν ακόμα και μέσα στο lockdown να λειτουργήσουν ψηφιακά, όσο απίθανο και αν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Φούρνοι / Ζαχαροπλαστεία

Ποιός δεν θα ήθελε να παραγγείλει μια τούρτα ή ένα cake με ένα κλικ; Κρατήστε επαφή με τους πελάτες σας διαδικτυακά. Επιτρέψτε τους να παραγγείλουν τα προϊόντα σας διαδικτυακά. Δώστε στους πελάτες σας την δυνατότητα να κάνουν ειδικές παραγγελίες, προσφέρετε επιλογές που θα ήταν δύσκολο να προσφέρετε στο φυσικό σας κατάστημα.

Δημοσιεύστε το βιβλίο σας

Σκέφτεστε να δημιοσιεύσετε το δικό σας βιβλίο κάποια μέρα αλλά σας φαίνεται δύσκολο; Δεν είναι!  Δεν έχει σημασία αν είναι επιστημονικής φαντασία, οδηγός marketing ή παραμύθι. Υπάρχει τρόπος να δημοσιεύσετε την δουλειά σας εύκολα μέσα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείτε να πουλήσετε το ebook σας ηλεκτρονικά στέλνοντας το με ένα email μετά την πληρωμή ή με αυτόματο download.

Virtual Assistant

Είστε οργανωτικοί και σας αρέσει να δουλεύετε στα παρασκήνια; Δουλεύατε ως γραμματέας;  Αν ναι, τότε είστε ιδανικοί υποψήφιοι για να δημιουργήσετε μια online virtual assistant επιχείρηση.

Μπορείτε να βοηθήσετε επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις ακόμα και ιδιώτες να οργανώσουν την επαγγελματική τους ζωή, από την οργάνωση των ραντεβού μέχρι την βασική διαχείριση του marketing και όλα αυτά μπορούν γίνουν online. 

Γυμναστήρια, σχολές χορού & yoga

Είναι αλήθεια πως αρκετοί αυτού του κλάδου προσφέρουν online μαθήματα. Κάντε την διαφορά κάνοντας το πιο επαγγελματικά και πιο οργανωμένα.

Δώστε την δυνατότητα στους πελάτες σας να επιλέξουν την συνδρομή τους online. Δημιουργήστε πακέτα συνδρομών βάσει τιμών και υπηρεσιών και καλύψτε όλες τις ανάγκες ακριβώς όπως θα κάνατε και στο φυσικό σας χώρο. (παράδειγμα συνδρομητικού online γυμναστηρίου)

Σχολές Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (Ορειβασία, Ανάβαση, Αναρρίχηση) & Outdoor Activities

Θα έλεγε κανείς πως μια τέτοια επιχείρηση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της ψηφιακά. Όμως υπάρχουν ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπηρεσίες που μπορεί κάποιος να προσφέρει ψηφιακά. Οι σχολές υπαίθριων δραστηριοτήτων παρέχουν συχνά θεωρητική εκπαίδευση πλην της πρακτικής. Η θεωρητική εκπαίδευση θα μπορούσε να γίνεται διαδικτυακά μέσω webinars και οι σημειώσεις που δίνονται κατά την διάρκεια των μαθημάτων να πωλούνται διαδικτυακά μέσω του eshop σας.

Δικηγόροι / Διαμεσολαβητές

Συνεχίστε να προσφέρετε υπηρεσίες ηλεκτρονικά. Επιτρέψτε στους πελάτες σας να πληρώσουν μέσω της ιστοσελίδας σας και πραγματοποιήσετε το ραντεβού σας διαδικτυακά μέσω κάποιας online πλατφόρμας ή ακόμα καλύτερα μέσα από την δική σας ιστοσελίδα.

Τέχνη Online

Είτε είστε μουσικός, φωτογράφος ή ζωγράφος μπορείτε να δημιουργήσετε το e-shop σας και να μετατρέψετε τα τελευταία σας αριστουργήματα σε πηγή εισοδήματος μέσα από ένα όμορφα σχεδιασμένο online κατάστημα.

Η εποχή της εκτύπωσης έχει παρέλθει, η νέα ψηφιακή εποχή, ακόμα και στις τέχνες είναι εδώ.

Online Μαθήματα

Διδάξτε online! Είστε δασκάλος, καθηγήτης ή απλώς γνωρίζετε ένα αντικείμενο πολύ καλά;

Δημιουργήστε μαθήματα/tutorials και κάντε τα διαθέσιμα μέσα από το δικό σας eshop. Παρόλο που θα χρειαστεί προσπάθεια και δοκιμές αν καταφέρετε να δημιουργήσετε ποιοτικά βιντεομάθηματα θα έχετε κέρδη από αυτό σε μια συνεχή βάση καθώς ο κόσμος θα εγγράφεται για να παρακολουθήσει το μάθημα σας.

Κρατήστε επάφη με τους πελάτες σας

Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που φέρνει σε επαφή τους ανθρώπους με τις επιχειρήσεις. Σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να συνδεθείτε με τους πελάτες σας.Και μην ξεχνάτε ότι οι πελάτες σας μπορούν να βρίσκονται σε όλο τον κόσμο! 

Μην ξεχνάτε επίσης ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Κρατήστε την επαφή με τους ήδη πελάτες σας, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας online και στοχεύστε στην εύρεση νέων πελατών. 

Άννα Μπάκουλη, Web Developer & Digital Marketing Specialist.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *