Νέα

6+1 Image SEO Tips

Βελτιστοποιήσετε την προβολή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας με 6+1 Image SEO Tips. Η βελτιστοποίηση της εικόνας δημιουργεί πολλά πλεονεκτήματα όπως την βελτίωση του user experience, της ταχύτητας αλλά και της κατάταξης της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης. Γι’  αυτό το image optimization γίνεται βαθμιαία εξαιρετικά σημαντικό!

Αλλά ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση των εικόνων και της ιστοσελίδας σας;

Διαβάστε παρακάτω image optimization tips και βελτιώστε την κατάταξη της ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα της Google και των υπόλοιπων μηχανών αναζήτησης.

1.Επιλέξτε το σωστό Format

Πριν προσθέσετε την εικόνα που επιθυμείτε στο website σας, σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει το σωστό τύπο αρχείου. Παρότι υπάρχουν πολλοί τύποι αρχείων, τα πιο διαδεδομένα είναι τα PNG and JPEG αρχεία.  Επιλέξτε το PNG για καλύτερη ποιότητα αλλά μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου. Εναλλακτικά το JPEG, ενδεχομένως,  να υπολείπεται σε ποιότητα – κάτι όμως που δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι- αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το επίπεδο ποιότητας με το κατάλληλο μέγεθος  και να βρείτε την ιδανική ισορροπία. 

2.Συμπιέστε τις εικόνες σας

Σύμφωνα με το HTTP Archive, οι εικόνες καλύπτουν περίπου το 21% του βάρους της ιστοσελίδας σας.

Για το λόγο αυτό προτείνεται να συμπιέζετε τις εικόνες πριν τις ανεβάσετε στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να συμπιέσετε τις εικόνες σας είτε στο Photoshop είτε χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το TinyPNG. Συγκεκριμένα, το TinyPNG θα το βρείτε και ως plugin για WordPress.

Ωστόσο, προτιμήστε το WordPress plugin, WP Smush PRO, το οποίο μειώνει το μέγεθος τους αρχείου χωρίς να επηρρεάζει την ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση, συμπιέστε τις εικόνες σας και βελτιώστε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας έως και 33%/ 2 δευτερόλεπτα.

3. Δημιουργήστε μοναδικές φωτογραφίες

Η πλειοψηφία των ιστοσελίδων χρησιμοποιούν παρόμοιες, ακόμη και τις ίδιες φωτογραφίες που κατεβάζουν από γνωστά sites. Αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν την ίδια «αποδοχή» από τις μηχανές αναζήτησης όπως οι original και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Αξιοποιήστε δικές σας φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση και βελτιώστε την εμπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα σας και την κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης. 

Οι προτεινόμενες διαστάσεις είναι: 

  • Για full width sliders, 1920x1080px, 72dpi
  • Για φωτογραφίες προϊόντων ή για άλλες φωτογραφίες σε κείμενα, 1000px η μεγαλύτερη διάσταση (είτε το πλάτος, είτε το ύψος), 72dpi. 

4. Αποφύγετε το Copyright

Ανεξάρτητα από το αρχείο της φωτογραφίας που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε πως η φωτογραφία σας δεν είναι προϊόν υποκλοπής  ή αντιγραφής. Οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν την αυθεντικότητα  των φωτογραφιών της ιστοσελίδας σας, γεγονός που συμβάλλει ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι αξιόπιστη για την Google και τις υπόλοιπες μηχανές. 

5. Προσαρμόστε την ονομασία των εικόνων 

Για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας είναι σημαντικό το αρχείο της φωτογραφίας σας να περιλαμβάνει τίτλο, περιγραφή και λέξεις κλειδιά. 

Συνήθως, τα ονόματα των αρχείων έχουν την μορφή: “IMG_722019”. Αυτού του τύπου οι ονομασίες των εικόνων σας δεν βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίσουν τις φωτογραφίες σας και συνεπώς  να τις αναδείξουν μέσω της ιστοσελίδας σας.

Αλλάξτε το όνομα των αρχείων σε περιγραφές που αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο/θέμα τους και βοηθήστε τις μηχανές αναζήτησης να τις αναγνωρίσουν και να βελτιώσουν το SEO.

6.Συμπεριλάβετε SEO-Friendly εναλλακτική περιγραφή

Παρόμοια με τον τίτλο, η εισαγωγή της εναλλακτικής περιγραφής (alt text), λειτουργεί ενισχυτικά στην ορθή περιγραφή του περιεχομένου του αρχείου της φωτογραφίας σας. 

Η ύπαρξη alt text στις φωτογραφίες είναι σχεδόν υποχρεωτική αν θέλετε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

7.Ανεβάστε Mobile-Friendly φωτογραφίες 

Προσαρμόστε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδες σας για mobile περιβάλλον. Αυτό θα δώσει στην ιστοσελίδα σας καλύτερη αξιολόγηση και θα αυξήσει το user engagement. 

Χρειάζεται το μέγεθος των εικόνων να είναι προσαρμοσμένο για κάθε συσκευή, desktop, tablet και mobile.

Αν δουλεύετε με κάποιον Builder, είναι σχετικά εύκολο να χρησιμοποιήσετε άλλες εικόνες για προβολή σε Desktop και άλλες εικόνες για προβολή σε κινητά τηλέφωνα.

Happy optimizing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *