Νέα

Νέες τάσεις στο Web Design: Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες για την επιχείρησή σας

Διαλέξτε ποιες από τις νέες τάσεις στο Web Design ταιριάζουν καλύτερα στους στόχους της ιστοσελίδα σας.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις τεχνολογίες αιχμής όσον αφορά την ιστοσελίδα σας. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι πάντα αληθές.

Εξαρτάται από το είδος της επιχείρησής σας και από το κοινό στο οποίο απευθύνεστε.

Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες στην διαδικτυακή σας παρουσία, σκεφτείτε ποιες από αυτές ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση και ποιες έχουν νόημα για την δική σας επιχείρηση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες νέες τάσεις που έχουν επικρατήσει στο Web Design οι οποίες σε γενικές γραμμές πλέον χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα:

 

1. Sliders

Η χρήση slider στην αρχική σελίδα (homepage) θεωρείται πλέον επιβεβλημένη. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε sliders είτε full width είτε σε μικρότερο μέγεθος και σε άλλα post/αναρτήσεις της ιστοσελίδας σας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο θέμα αυτό δίνουν πλέον την δυνατότητα εισαγωγής και επεξεργασίας απεριόριστων layers (επιπέδων) που το καθένα αποτελείτα από κείμενο ή εικόνα ή κουμπί (button) ή βίντεο.

2. Accordions

Χρησιμοποιήστε accordions ορίζοντας με αυτό τον τρόπο τίτλο και περιεχόμενο βασικών υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρησή σας. Ένα accordion μπορεί να περιέχει το οτιδήποτε. Μπορείτε να έχετε accordion με την παρουσία σας στα social media ή accordion τύπου μενού ή accordion που να περιλαμβάνει την φιλοσοφία και τους στόχους της επιχείρησή σας ή τις περιοχές εξυπηρέτησης.

3. Counter Circle

Χρησιμοποιήστε Counter Circles για να περιγράψετε τα βήματα σχεδίασης και εκτέλεσης ενός έργου. Βοηθάνε τους πελάτες σας να καταλάβουν αναλυτικά τον τρόπο δημιουργίας του.

4. Font Awesome Icons

Χρησιμοποιήστε εικονίδια από γνωστά brands και όχι μόνο, σε οποιοδήποτε μέγεθος και χρώμα επιθυμείτε. Χρησιμοποιήστε επίσης effects κίνησης στα εικονίδια αυτά.

5. Image Carousels

Χρησιμοποιήστε image carousels, είτε για να παρουσιάσετε μια συλλογή φωτογραφιών ή μια ομάδα από προϊόντα. Η λειτουργία είναι αντίστοιχη με αυτήν του slider, η βασική διαφορά είναι ότι στο carousel βλέπετε σε προεπισκόπηση αρκετές εικόνες.

6. Progress Bars

Χρησιμοποιήστε τις για να δείξετε πόσο κοντά ή μακριά είστε από έναν στόχο. Πρόκειται για απλά γραφικά παρόμοια με αυτά που βλέπετε όταν κατεβάζετε ή όταν πραγματοποιείτε την εγκατάσταση ενός προγράμματος.

7. Flip Boxes

Χρησιμοποιήστε Flip Boxes ή γενικά περιεχόμενο σε κουτιά (boxes). Πάρα πολλές σύγχρονες responsive ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εφέ.

8. Testimonials

Χρησιμοποιήστε Testimonials (τι είπαν πελάτες σας για εσάς) με ονοματεπώνυμο. Δίνουν εγκυρότητα στην επιχείρησή σας, τα καλά λόγια πάντα μετράνε.

9. Tabs

Χρησιμοποιήστε Tabs (καρτέλες). Είναι απλά και έχουν σαφήνεια στην μορφή που εμφανίζονται. Σε κάθε tab μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο οποιουδήποτε είδους.

10. Countdowns

Χρησιμοποιήστε countdowns (αντίστροφη μέτρηση) για events που διοργανώνετε.

11. Popups

Χρησιμοποιήστε popups για να ενσωματώσετε περιεχόμενο στο οποίο θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιασδήποτε μορφής περιεχόμενο, κείμενο, εικόνα και βίντεο. Το popup παράθυρο που ανοίγει μπορεί να είναι ακόμα και μια φόρμα επικοινωνίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *